Zingeving

Heleen* was op haar 52-ste volledig ervaren in haar baan als HR manager bij een groot bedrijf. Ze stond bekend als een betrouwbare en loyale collega.

 

Het werk was soms nog interessant als er een boeiend project voorbij kwam, maar voor het overgrote deel had ze eigenlijk alles wel gezien. Haar kinderen waren op een leeftijd gekomen dat die hun eigen gang gingen en met haar man had ze het eigenlijk alleen nog maar over de kinderen of het werk. Van een diepgaand zielsverband was al jaren geen sprake meer.

 

Ze had hier verder niet veel over nagedacht, totdat haar beide ouders ineens waren overleden bij een ernstig auto ongeluk. Dat was voor haar het moment geweest dat er iets was geknapt. Het begon haar steeds moeilijker te vallen om positief over te komen. Van binnen voelde ze zich leeg en verlaten.

 

Heleen had baat bij een aantal gesprekken om eerst eens zicht te krijgen op datgene wat haar nou eigenlijk dat verlaten gevoel en gebrek aan zingeving gaf. We maakten hierbij ook gebruik van tekeningen en een droom die ze had vlak nadat haar ouders overleden waren.

 

Na 7 maanden had Heleen het besef dat ze weer zonder therapie verder kon. Door de therapie was er iets wezenlijks veranderd in haar gevoel voor zingeving en in de relaties om haar heen.  

 

* De naam is niet echt.

red-robin-therapie-zingeving